Ga naar inhoud
De twintigjarige Amanda reist vanuit New York City naar haar broer in de bajes, en jij reist in realtime met haar mee: WhatsApp als digitaal verhalenplatform.
Nieuwe media vereisen voortdurend nieuwe vertelvormen. De mobiele documentaire  A Temporary Contact vertelt in realtime het verhaal van de twintigjarige Amanda uit New York City, die naar haar broer in een gevangenis upstate reist. Door haar als tijdelijk contact op te slaan op je telefoon, volg je haar via een niet-aflatende berichtenstroom op haar reis in dit experimenteel documentair verhaal, dat via Whatsapp aan de kijker wordt gepresenteerd. Het betreft een dertig uur durende vertelling van een busreis die veel vrouwen wekelijks maken naar hun geliefde, in een gevangenis ver weg in de staat New York.

De berichtjes komen bij de kijker binnen op het moment dat ze plaatsvinden. Als Amanda om elf uur ‘s avonds uit the Big Apple vertrekt, krijgt de kijker op dát moment de beelden van haar vertrek toegestuurd. Elke keer als er weer iets gebeurt of te vertellen valt, krijgt de kijker een berichtje in beeld en geluid – en wordt zo geleidelijk onderdeel van Amanda’s wereld.  De kijker luistert naar haar observaties en reflecties, ziet hoe het landschap zich aan de bus voorbij trekt, en komt steeds meer te weten over het wel en wee van Amanda en haar medepassagiers. Door de intimiteit van het mobieltje komt die totaal andere, ingekapselde wereld van de vrouwen in de bus extra dichtbij.

Credits

Conceptontwikkeling
Webontwikkeling
Interface en interaction design
Grafische vormgeving
Technische realisatie

Titel: A Temporary Contact
Jaar: 2017
Duur : 20 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.