A Strange Love Affair with Ego

Ester Gould Lange documentaire - 2015 - 93 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Ester Gould

Beste Muziek Marc Lizier

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Ester Gould

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bewondering voor haar zelfverzekerde grote zus Rowan brengt Ester Gould tot deze persoonlijke verkenning van de narcistische samenleving. Een originele bespiegeling over onze behoefte om gezien te worden.

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar twee jaar oudere, van zelfvertrouwen blakende zus Rowan. In dit ongewone portret toont Gould niet haar zus, maar verschillende vrouwen die iets van Rowan weerspiegelen. Gaandeweg ontdekt ze dat de supervrouw die ze ooit bewonderde nooit heeft bestaan. Net als in de mythe over Narcissus die op zijn spiegelbeeld verliefd wordt, verandert Rowans ogenschijnlijke zelfverzekerdheid in grootheidswaan. Een documentaire over verlangen naar erkenning in een tijd van doorgeschoten individualisme.

Credits

Scenario Ester Gould
Saskia de Jong
Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland