A Life in Suitcases, a History of Tulse Luper

Peter Greenaway Speelfilm - 2005 - 120 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het gecompliceerde (fictieve) levensverhaal van Tulse Luper en zijn 92 koffers (naar het atoomgetal van uranium). Een internationale cast in een duizelingwekkend gemonteerde beeldenstroom.

A Life in Suitcases is onderdeel van een omvangrijk multimediaproject van regisseur Peter Greenaway, The Tulse Luper Suitcases. Eerder verschenen lange versies van de drie delen waaruit deze film is opgebouwd. Tulse Luper is een (fictieve) persoon, geboren in 1911 en verdwenen in 1989, die in de film door twee verschillende acteurs wordt gespeeld - soms tegelijkertijd. Met een internationale cast en crew construeerde Greenaway een gecompliceerd verhaal aan de hand van 92 koffers van Luper met verzamelingen (foto's, liefdesbrieven, Vaticaanse pornografie), gespiegeld aan de geschiedenis van uranium (met atoomgetal 92). Vertellers, in voice-over of ingekaderd in beeld, verhalen als een soort docenten Lupers wederwaardigheden. Hij belandt, verdacht van spionage, meermalen in de gevangenis (en vindt daar onder anderen Jack Wouterse als cipier tegenover zich). Greenaway monteert beelden door en naast elkaar, herhaalt opnamen vanuit verschillende perspectieven, in kleur en zwart-wit of allebei, met geschreven teksten, foto's en computeranimatie.

Credits

Producent(en) Kees Kasander
Productiebedrijf Kasander Film
Camera
Montage
Elmer Leupen
Chris Wyatt
Set geluid
Janos Köporosky
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland