A Death in the Family

Puck Litaay Korte film - 2018 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stijlvolle, korte en dystopische film over een perfect ogend, maar kunstmatig gezin in tijden van hyper-gepersonaliseerde media. Het warme gezinsleven verandert in iets robotachtigs en kils.

Hoe ziet de toekomst eruit nu mediaconsumptie steeds persoonlijker wordt? In deze stijlvolle, surrealistische short wordt zo’n dystopische toekomst getoond aan de hand van een perfecte, traditionele familie die alleen aan de oppervlakte een gezin lijkt te zijn. Gereduceerd naar versimpelde, clichéversies van zichzelf, leven ze in een constante staat van gevoelloosheid. Afstand en kunstmatigheid zijn dagelijkse kost. Vervreemde scènes brengen de immense afstand binnen dit gezin naar voren en stellen de kijker de vraag: is dit wat we willen?

Credits

Scenario Puck Litaay
Producent(en) Puck Litaay
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Research
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Kleurcorrectie
Muziek
Cast
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland