666 - Vrijdagavond

Elbe Stevens Korte film - 2008 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een jong stel ontdekt een onverwacht feestje bij een bevriend koppel. Ze kloppen aan. De gastvrouw twijfelt echter hen binnen te laten. Alhoewel: 'Jullie zijn wel in voor een experiment, toch?'

666, zes filmpjes van zes minuten met zes verschillende vrouwen in de hoofdrol. In Vrijdagavond, het vierde filmpje in de serie ziet een jong stelletje tijdens een avondwandeling veel auto's voor de deur bij een bevriend koppel staan. 'Da's raar, is Rob jarig?' Toch maar even aanbellen. De deur gaat open en muziek en feestgeluiden knallen naar buiten. De gastvrouw twijfelt echter haar vrienden uit te nodigen. Alhoewel: 'Jullie zijn wel in voor een experiment, toch?' De twee onverwachte gasten kijken elkaar schalks aan en stappen naar binnen.

Credits

Scenario Elbe Stevens
Producent(en) Joris van Seggelen
Tijs van Marle
Productiebedrijf
Flyfilms
Camera
Production Design
Anna de Beus
Arne Leddy
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland