47 Ronin

Carl Rinsch Speelfilm - 2013 - 118 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Discriminatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Amerikaanse actie- en avonturenfilm over verbannen samoerai-krijgers die vanwege de moord op hun meester wraak nemen op hun grootste vijand: Lord Kira.

Amerikaanse actie- en avonturenfilm over een groep verbannen samoerai-krijgers. De zogenoemde Ronin proberen de eer van hun clan te herstellen door wraak te nemen op hun grootste vijand, Lord Kira, die verantwoordelijk is voor de dood van hun meester. Kai, een man die op jonge leeftijd in de wildernis werd gevonden en sindsdien deel uitmaakt van de Ronin, is de outcast van de groep; vanwege zijn afkomst wordt hij niet voor vol aangezien. Dat wordt alleen maar erger als hij verliefd wordt op Mika, de dochter van de gevallen meester.

Credits

Scenario Chris Morgan
Hossein Amini
Walter Hamada
Producent(en) Pamela Abdy
Ecic McLeod
Scott Stuber
Productiebedrijf
H2F Entertainment
Mid Atlantic Films
Moving Picture Company
Stuber Productions
Camera
John Mathieson
Production Design
Jan Roelfs
Montage
Stuart Baird
Muziek
Cast
Productieland(en)
VS