30 Milligram

Melvin Simons Speelfilm - 2014 - 76 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer vergrijzing en jeugdwerkloosheid ons boven het hoofd groeien wordt de Babyboom Uitgeleidings Maatregel Ambtenaren in het leven geroepen. Zwarte komedie waarin 30 milligram de oplossing lijkt.

Zwarte komedie waarin de overheid de oplossing gevonden heeft voor problemen als vergrijzing en een toenemende jeugdwerkloosheid. De crisis heeft Nederland keihard getroffen en middenin deze grote recessie komt de Babyboom Uitgeleidings Maatregel Ambtenaren als geroepen; een opmerkelijke wet die Nederland weer uit de put gaat trekken. Twee kordate ambtenaren bezoeken allerhande babyboomers die in aanmerking komen voor deze in het leven geroepen maatregel, met een oplossing van slechts 30 milligram. Tot één van hen wroeging begint te krijgen.

Credits

Scenario William Spaaij
Rogier Kahlmann
Melvin Simons
Producent(en) William Spaaij
Productiebedrijf
Filmband
Uitvoerend producent(en)
Lesha van Koperen
Dennis Roelofs
Camera
Dennis Roelofs
Anoushka Rijnhout
Boudewijn Huisman
Michel Edelenbosch
Paul Lensink
Montage
Geluidsnabewerking
Studio De Keuken
Set geluid
Ivo van Groningen
René Wolf
Marcel van Stralendorff
Stephan Kos
Wendel Nooren
Stefanie Meer
Visual Effects
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland