Educatie

Elke editie van het Nederlands Film Festival (NFF) is bijzonder, maar deze veertigste editie is dat misschien nog nét een tikkie meer. NFF trekt jaarlijks 10.000 leerlingen en studenten naar het festival in Utrecht. Dit jaar pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Met vertoningen van zorgvuldig gekozen Nederlandse films, verdiepend (online) lesmateriaal voor elk leerjaar, videogesprekken met makers en NFF filmkits, waarmee een klaslokaal verandert in een NFF-bioscoop! 

Aanmelden
De deadline om jouw klas aan te melden voor het NFF is gesloten. Heb je een vraag over het programma van dit jaar? Neem contact op met [email protected].

COVID-19
Bij nieuwe maatregelen en richtlijnen, aangekondigd door de overheid en/of het RIVM met gevolgen voor het onderwijs, is het mogelijk om gratis te annuleren. Meer weten over de invulling van de educatieprogramma’s en de maatregelen die het NFF neemt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Neem gerust contact op met [email protected]

Algemene Voorwaarden
Wijzigingen in het leerlingenaantal kunnen nog tot en met woensdag 2 september worden doorgegeven, neem hiervoor contact op met [email protected] Hierna brengen wij alle inschrijvingen in rekening. Begin september versturen wij per post en per mail alle praktische informatie en lesmateriaal naar deelnemende scholen en opleidingen. Het Nederlands Film Festival behoudt te allen tijde het recht data en/of programma’s te wijzigen. Bij wijzigingen nemen wij z.s.m. contact op met alle deelnemers.


 

 

 • NFF Jaarrond: Film in de Klas

  Film in de Klas biedt docenten van het primair en voortgezet onderwijs, jaarrond gratis filmeducatie in de vorm van films en filmlessen voor in de klas of online.

  Leer meer met NFF
 • Schoolfilm van de Maand: MUNYA IN MIJ

  Op zoek naar meer inspiratie? Iedere maand wordt via het initiatief Film in de Klas, de Schoolfilm van de Maand uitgelicht. In september staat de animatiefilm MUNYA IN MIJ in de spotlights.

  De tienjarige Munya heeft een moeilijke relatie met haar moeder en wordt gepest door de kinderen uit de buurt. Toch vindt ze de kracht om voor zichzelf op te komen. Geweldige decors, muziek en herkenbare emoties zorgen ervoor dat van stof gemaakte Munya echt tot leven komt.

  Deze korte film inspireert je leerlingen om zichzelf te zijn. Door het bijhorende lespakket ontdek je samen met je klas hoe de makers de ontwikkeling van de hoofdpersoon in beeld brengen. Je leerlingen worden uitgedaagd om zelf een stop motion verhaal te maken, in de populaire video-app TikTok.

  Ga aan de slag

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Neem contact op met NFF Educatie via [email protected] of 030 – 2303800.
Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Het Nederlands Film Festival investeert in het publiek en talent van de toekomst door hen kritisch te leren kijken, eigen verhalen te leren vertellen en zich zo verbonden te voelen met de filmcultuur in Nederland. Daarom organiseert het NFF zowel receptieve als participatieve programma’s gericht op het primair- en voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo én docenten. Met het project Film in de Klas biedt het NFF in samenwerking met NPO Start, Schooltv.nl en het Netwerk Filmeducatie het jaarrond gratis films en bijbehorende filmlessen voor in de klas.

NFF Educatie Partners