Ga naar inhoud
Sport verbroedert, maar werkt dat ook zo in Rwanda? In hoeverre is men daar twintig jaar na de genocide werkelijk verzoend? Het voetbalveld als podium voor de politieke realiteit.
'We zijn Rwandees,' zeggen de voetballers Migi, Hubert en Ndoli, 'geen Hutu of Tutsi'. Twintig jaar na de genocide in Rwanda speelt etniciteit officieel geen rol meer, maar de realiteit is weerbarstig, zoals blijkt uit verhalen van de spelers en journalist Daniel Sabiiti. Hoe echt is de verzoening? Legerclub APR FC bereidt zich voor op de wedstrijd van het jaar. Het stadion kolkt als APR het opneemt tegen aartsvijand en club van het volk Rayon Sports. Er staat duidelijk meer op het spel. Hoe sterk is het regime? Is er hoop op meer vrijheid?

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Bonanza Films
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: FC Rwanda
Jaar: 2013
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf+ NFF Debuut Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

SportMisdaadGeschiedenisPolitiekOorlogInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.